Resor till Stockholm

Sponsrade länkar

Stockholm kan upplevas under en weekend; ta dig till Stockholm med tåg om förbindelserna så tillåter. Malmö Aviation är ett förhållandevis billigt flyg med turer från bl.a. Umeå, Visby och Kalmar.

Stockholm vid havet
Stockholms havsnära läge blir särskilt påtagligt när stadens centrala delar kan nås med båt.

Majoriteten av alla resor till Stockholm sker med tåg; förbindelserna från Göteborg, Malmö och Sundsvall är utmärkta. Sedan blir det värre. Du som bor norr om Medelpad är i huvudsak hänvisad till flyget; från Umeå tar det t.ex. nio timmar att resa till Stockholm med tåg, vilket är på tok för länge. Malmö Aviation erbjuder i skrivande stund de billigaste inrikesresorna till Stockholm från landets större städer. En fördel med Malmö Aviation är att flyget landar i Bromma – mitt i Stockholm. Swebus är ett tidsödande alternativ till tåget eller flyget; men till fördelarna hör att alla bussar har toalett och eluttag för att ladda mobiler och bärbara datorer mm.

Sevärdheter i Stockholm

Stockholm
Panoramabild över Stockholm.

Stockholm är precis lagom stort för en weekendresa. Under helgens lopp kan du förslagsvis bekanta dig med sevärdheter som Vasamuseet, någon av konstgalleriorna längs Hornsgatan, Gröna Lunds tivoli, Skansen och Stockholms Slott, som snarare är känt för sin storlek än för sin pampighet. Den som vill se Stockholm från ovan kan välja mellan Kaknästornet eller Katarinahissen – det kan vara svårt att hinna med båda under en helg.

Gamla Stan – värt ett besök i sig

Gamla Stan kryllar av mysiga gränder. Morten Trotzigs gränd – den smalaste gränden av dem alla – är enbart 90 centimeter bred. Som turist ska man inte leta efter något specifikt; bara njuta av atmosfären i allmänhet; förslagsvis genom att ta en promenad längs Västerlånggatan – som de flesta känner igen från Monopolspelet – till Järntorget. Passa även på att besöka Storkyrkan som ligger mitt i Gamla Stan.

Den som vill se Stockholm från ovan kan välja mellan Kaknästornet eller Katarinahissen – det kan vara svårt att hinna med båda under en helg.
Sponsrade länkar