Resor till Prag

Sponsrade länkar

Prag erbjuder en mysig stadskärna, som klyvs på mitten av floden Moldau. Staden är väl lämpad för en weekendresa. Du som bor i södra Sverige kan med fördel resa till Prag med bil.

Torget i Prag
Torget i Prag vimlar dagtid av marknader med intressant smideskonst, lokala souvenirer och – inte minst – delikatesstånd med tjeckiska maträtter.

Prag är mer än Staropramen och Urquell, trots att staden har fler pubar än det finns invånare i Malung, Hjo eller Älmhult. Ölen ska vara nybryggd – vilket den garanterat är i Prag, där ölfaten fylls på varje kvart. Staden är lagom stor för en weekendresa. Man får tid över till strosande efter att följande obligatoriska sevärdheter avklarats:

  • Karlsbron – den drygt 500 meter långa bron, som vimlar av musikanter och gatuförsäljare.
  • Det astronomiska uret på Staromestke namesti.
  • Pragborgen, belägen på en kulle mitt i staden.
  • Václavplasen – Prags centrala shoppingstråk.

Att resa till Prag – olika möjligheter

Prag
Karlsbron i Prag utstrålar både romantik och gemyt.

Avståndet avskräcker många från att bila till Prag, men bilresan går snabbt eftersom man huvudsakligen färdas på motorvägar. Den som bor i södra Sverige kan till och med bila till Prag över helgen. Tänk dock på att det tjeckiska vägnätet är avgiftsbelagt för utländska turister. Numera är det dessutom möjligt att ta sig till Prag med lågprisflyget Wizzair. Tågresorna är däremot sällan förmånliga – och räkna med byten i Dresden eller Berlin.

Sevärdheter runt Prag

I stadens omedelbara närhet finns två sevärdheter som är obligatoriska i samband med alla resor till Prag, nämligen koncentrationslägret Theresienstadt och borgen i Karlstejn. Det förstnämnda ligger nordväst om staden – i riktning mot Dresden. Att stanna till i Theresienstadt på väg till eller från Prag är en bra idé för den som reser med bil.

Den som bor i södra Sverige kan till och med bila till Prag över helgen.
Sponsrade länkar