Resor till London

Sponsrade länkar

London är en metropol som lockar alla typer av turister – främst weekendresenärer. Som weekendresenär måste du sovra. Under korta resor till London hinner du aldrig bekanta dig med hela staden.

Londons finansdistrikt
Vy över finansdistrikten i det moderna London.

London har allt som livet kan erbjuda, är en talesätt myntat av författaren Samuel Johnsson. Samma författare konkluderar senare att den som är trött på London också är trött på livet. Utan att argumentera mot Johnssons slutsats kan väl sägas att London erbjuder både kultur och sevärdheter i sådan omfattning att weekendresenären måste sovra. Den som reser till London för första gången måste besöka de sevärdheter som drar åt sig majoriteten av turisternas attraktionskraft, nämligen Big Ben, Hyde Park, British Museum och Tower Bridge.

Undvik att se allt och ingenting

London
Tower Bridge är en given plats för en magisk kvällspromenad.

London har blivit ett populärt resmål för weekendresor – mycket tack vare de många lågprisflygen. En fara med att ta en weekend i en metropol som London är att de många sevärdheterna skapar stress och beslutsångest, vilket i slutändan leder till att man tänker för mycket och turistar för lite. Därför är det viktigt att på förhand utarbeta en plan – i synnerhet som tiden är knapp och staden är stor. Efter att du bekantat dig med Londons klassiker bör du välja sevärdheter efter eget intresse. Intresserad av second hand och mångkultur? Besök i så fall någon av stadens östra delar. Ute efter nytt och modernt? Ta en tur till de gamla hamnkvarteren i Dockland.

Res till London med Ryanair

Ryanair är det lågprisbolag som är mest känt för sina billiga Londonresor. Tänk dock på att lågprisflygen antingen landar i Gatwick eller Stansted, som ligger något utanför staden. Väl i London är tunnelbanan det självklara alternativet. Tänk dock på att tunnelbanan slutar gå redan vid midnatt.

En fara med att ta en weekend i en metropol som London är att de många sevärdheterna skapar stress och beslutsångest, vilket i slutändan leder till att man tänker för mycket och turistar för lite.
Sponsrade länkar