Resor till Paris

Sponsrade länkar

Paris är romantikernas, konstälskarnas och modefreakens huvudstad – som de delar med drygt 60 miljoner fransmän och de ca 30 miljoner turister som årligen gör resor till Paris.

Triumfbågen på natten
Triumfbågen i Paris triumferar stadsbilden alla tider på dygnet.

Paris kringgärdas av många rykten, som dock är få sett i proportion till antalet invånare och årliga besökare. Ryktena om att staden är ett självklart val för kulturvetare, modeintresserade och nyförälskade par ska dock inte dementeras. Staden bjuder på kulturattraktioner som museet Louvren med världens mest kända målning – Mona Lisa. Torget Place de la Concorde bjuder på obehaglig historia; här skiljdes Louis XVI och Marie Antoniette från sina huvuden – med giljotinens hjälp. Du som väljer en weekendresa till Paris måste vara beredd på att sovra bland sevärdheterna. Bara en sak bör kategoriskt undvikas – nöjesfältet Disney Land.

Shopping och självgodhet

Paris
Eiffeltornet måste besökas en gång i livet – trots de långa köerna.

Fransmännens korsning av skrytsam självgodhet och kultiverad välvilja kommer särskilt till uttryck på Champs-Elysees – paradgatan i Paris. Här firar fransmännen sina nationella framgångar och högtider – i övrigt visar de gärna upp gatan för sina miljontals turister. Gatan kantas av lyxiga märkesbutiker; däribland Chanel, Hugo Boss och Louis Vuitton. Här kan du shoppa loss om din plånbok – eller din kortkredit – så tillåter. Du som däremot ska besöka Eiffeltornet bör räkna med långa köer. För att motsvara marknadskrafternas efterfrågan, skulle det behöva minst fem nya torn för att helt och hållet avhjälpa köerna. Så länge Eiffeltornet bara kan skrivas i singular, bör den gemene turisten planera in besöket efter köernas längd. Dessa är som kortast en söndag morgon.

Resa till Paris – olika valmöjligheter

Att resa till Paris är smidigt. Reguljärflygen har dagliga avgångar till någon av Paris tre flygplatser. Lågprisflygen anländer oftast till Beauvais; en flygplats som är belägen 85 kilometer norr om staden. Tågförbindelserna till Paris är goda – om än allt annat än billiga, såvida du inte färdas med Interrail. Väl i Paris är tunnelbanan det självklara valet. Kuponger kan köpas i tobaksaffärer med grön metroskylt.

Du som däremot ska besöka Eiffeltornet bör räkna med långa köer. För att motsvara marknadskrafternas efterfrågan, skulle det behöva minst fem nya torn för att helt och hållet avhjälpa köerna.”
Sponsrade länkar