Resor till Luxemburg

Sponsrade länkar

Luxemburg är ett av få europeiska länder som kan utforskas helt under en långhelg. Resor till Luxemburg görs enklast med flyg. Tänk på att även jämföra flygpriser till någon grannstad i Frankrike eller Tyskland.

Grönska i Luxemburg
Luxemburg kännetecknas av stora grönområden även i stadens centrala delar.

Luxemburgarna är vana vid turister – särskilt från grannländerna Tyskland, Belgien och Frankrike. Men den som färdats mera långväga för att upptäcka detta miniland är självfallet också välkommen. Och Luxemburg är ett av få länder i Europa som man kan utforska grundligt på en weekend. Börja förslagsvis resan med att besöka de små städerna Diekirch och Clervaux i Ardennerna. Staden Diekrich, med sitt frihetsmuseum, är särskilt vackert belägen i bergen. Detsamma gäller Clervaux, som har ett benediktinerkloster väl värt ett besök. Bergdorf är en annan pittoresk stad med vattenfall och fin natur – perfekt utflyktsmål för en kort vandring eller cykeltur.

Klassiska sevärdheter i Luxemburgs stad

Gamla staden i Luxemburg
Gamla stadskärnan Luxemburg kommer att fascinera alla.

Luxemburgs stad erbjuder många klassiska sevärdheter; däribland Luxemburgs katakomber, som byggdes av spanjorer på 1600-talet. Passa även på att njuta av utsikten från promenaden Chemin de la Corniche, som ligger mitt i centrala Luxemburg. Promenaden leder upp till fursteslottet mitt i staden.

Språkkunniga människor

I Luxemburg har orterna antingen tyska, franska eller luxemburgska namn. Statsspråket i Luxemburg är luxemburgska, medan lagarna formulerats på franska. I gränstrakterna mot Tyskland talas däremot en särpräglad variant av tyska. De flesta luxemburgare är således språkkunniga och anpassar sig gärna till dina språkkunskaper.

Börja förslagsvis resan med att besöka de små städerna Diekirch och Clervaux i Ardennerna.
Sponsrade länkar